Tuniak v slnečnicovom oleji 1000g
Ceny iba pre registrovaných
Info pre veľkoodberateľov
Kartónové balenie: 8 ks
Tuniak pruhovaný v slnečnicovom oleji, sáčok.
Tuniak je pochúťka pre milovníkov rybných pokrmov, ale aj pre bežných konzumentov.
Zloženie: tuniak (katsuwonus pelamis), slnečnicový olej (5%), soľ.
Tuniak
Tuniak chuťovo pripomína teľacie, má nenápadnú slanú chuť mora. Mäso má pomerne tučné a veľmi šťavnaté. Jeho jasná červená farba pri zahrievaní postupne bledne, nesmie sa však dlho tepelne upravovať, inak sa vysuší a zosivie. Ak chcete využiť tuniaka na steak, musíte ho opekať pri vysokej teplote jeden a pol minúty z každej strany a potom na niekoľko ďalších minút stiahnite teplotu - iba tak zostane mäso šťavnaté a uprostred ružové.
Tuniak sa najčastejšie podáva surový ako sushi a sashimi alebo na tatarák a marinovaný sa pridáva do sendvičov. Môžete ho tiež smažiť, grilovať, dusiť, piecť alebo údiť. Tiež je vhodný do zeleninových šalátov a cestovín.
Tuniak obsahuje omega-3 mastné kyseliny prospešné nášmu telu.
Rybolov
Tuniak pruhovaný patri do čeľade makrelovitých (Scombridae). Obýva more s teplotou vody nad 15 °C v celom tropickom a subtropickom páse. Dĺžka jeho tela môže byť až 1 metr. Najväčší ulovený tuniak meral 111 cm a vážil 34,5 kg.
Lov tuniaka prebieha v období od júna do novembra vo vodách Kantabrijského mora. Loví sa tradičným spôsobom na návnadu.
Tuniak je pochúťka pre milovníkov rybných pokrmov, ale aj pre bežných konzumentov.
Zloženie: tuniak (katsuwonus pelamis), slnečnicový olej (5%), soľ.
Tuniak
Tuniak chuťovo pripomína teľacie, má nenápadnú slanú chuť mora. Mäso má pomerne tučné a veľmi šťavnaté. Jeho jasná červená farba pri zahrievaní postupne bledne, nesmie sa však dlho tepelne upravovať, inak sa vysuší a zosivie. Ak chcete využiť tuniaka na steak, musíte ho opekať pri vysokej teplote jeden a pol minúty z každej strany a potom na niekoľko ďalších minút stiahnite teplotu - iba tak zostane mäso šťavnaté a uprostred ružové.
Tuniak sa najčastejšie podáva surový ako sushi a sashimi alebo na tatarák a marinovaný sa pridáva do sendvičov. Môžete ho tiež smažiť, grilovať, dusiť, piecť alebo údiť. Tiež je vhodný do zeleninových šalátov a cestovín.
Tuniak obsahuje omega-3 mastné kyseliny prospešné nášmu telu.
Rybolov
Tuniak pruhovaný patri do čeľade makrelovitých (Scombridae). Obýva more s teplotou vody nad 15 °C v celom tropickom a subtropickom páse. Dĺžka jeho tela môže byť až 1 metr. Najväčší ulovený tuniak meral 111 cm a vážil 34,5 kg.
Lov tuniaka prebieha v období od júna do novembra vo vodách Kantabrijského mora. Loví sa tradičným spôsobom na návnadu.