Salame tipo Napoli cca 1,5kg
Ceny iba pre registrovaných
Info pre veľkoodberateľov
Kartónové balenie: 2 ks
Trvanlivá hrubo mletá saláma.
Salame Napoli - tradičná salámová špecialita, korenená, so stredne hrubým zrnom a vďaka ochucovaniu s intenzívnou červenou farbou. Je vyrobená podľa starodávneho neapolského receptu a sušená na vzduchu najmenej 6 týždňov. Táto vzácna komodita je predmetom tisícov preventívnych opatrení na zachovanie jej chuti a pravosti. Technika výroby, údenia a dozrievania sa odovzdávala z generácie na generáciu.
Výživové hodnoty na 100g výrobku: energia 1407kJ / 339kcal, tuky 27g - z toho nasýtené mastné kyseliny 10g, sacharidy 0g - z toho cukry 0g, bielkoviny 24g, soľ 4.5g .
100g salámy je vyrobenej zo 145g bravčového mäsa.
V srdci Talianska sa nachádza región kulinárskej dokonalosti - Emilia Romagna, kde aj bola Casa Modena založená. V oblasti, kde je jedlo vždy pripravené s úsmevom. A práve v tomto regióne sa kulinárske talenty jeho obyvateľov povýšili na umeleckú úroveň, čím sa vytvorilo to, čo sa dnes nazýva „taliansky žalúdok“ - domov blahobytu a dobrého jedla.
Chuť a príjemnosť pri jedálenskom stole je vážna záležitosť. Preto Casa Modena vždy dbá na kvalitu surovín, po najprísnejšie dodržiavanie hygienických predpisov počas celého výrobného procesu, ako aj technologické inovácie na našich výrobných miestach, a to všetko pri rešpektovaní gastronomické tradície.
Počiatky talianskeho mäsiarstva siahajú do čias Rímskej ríše. Už vtedy región Emilia Romagna značne rozvinul umenie mäsiarstva vďaka povahe územia. Región mal v dubových lesoch všetky potrebné prvky, soľ potrebnú na solenie, slnečné počasie. Preto miestna populácia rýchlo začala chovať ošípané kŕmené gaštanmi. K tomu sa pridala skutočnosť, že región bol miestom zastavenia sa pre cestujúcich a miestom stretnutí mnohých ľudí, vrátane odborníkov na solenie bravčového mäsa, ako boli napríklad Etruskovia, Galovia a Rimania. V tomto období sa odovzdali prvé recepty na klobásy a šunky.
V nasledujúcich storočiach si toto umenie predkov zachovali mnísi a v stredoveku bolo bravčové mäso rozšírené vďaka príchodu korenia z východu, čím sa zmenil spôsob konzumácie mäsa.
Po roku 1000 sa mäso z bravčového mäsa stalo špecializovaným remeslom a v každom meste boli založené silné združenia majiteľov mäsiarov. V období renesancie sa Modena stala známou svojimi klobásami a salámami a Bologna pre svoju Mortadellu.
VÁHOVÁ POLOŽKA
Uvedená cena je za 1kg
1ks - cca 1,5kg
Zloženie: bravčové mäso, soľ, dextróza, arómy, koreniny, antioxidant: askorban sodný; konzervačné látky: dusičnan sodný a dusičnan draselný. Uvedená cena je za 1kg
1ks - cca 1,5kg
Výživové hodnoty na 100g výrobku: energia 1407kJ / 339kcal, tuky 27g - z toho nasýtené mastné kyseliny 10g, sacharidy 0g - z toho cukry 0g, bielkoviny 24g, soľ 4.5g .
100g salámy je vyrobenej zo 145g bravčového mäsa.
CASA MODENA
Casa Modena je ako veľký stôl, ktorý kombinuje typické talianske príchute s jednoduchým, ale útulným spôsobom života, La Dolce Vita. Všetky kulinárske zážitky sú ospravedlnením pre cestovanie a objavovanie, preto Casa Modena sprostredkuje cez svoje špeciality chute a vône Talianska.V srdci Talianska sa nachádza región kulinárskej dokonalosti - Emilia Romagna, kde aj bola Casa Modena založená. V oblasti, kde je jedlo vždy pripravené s úsmevom. A práve v tomto regióne sa kulinárske talenty jeho obyvateľov povýšili na umeleckú úroveň, čím sa vytvorilo to, čo sa dnes nazýva „taliansky žalúdok“ - domov blahobytu a dobrého jedla.
Chuť a príjemnosť pri jedálenskom stole je vážna záležitosť. Preto Casa Modena vždy dbá na kvalitu surovín, po najprísnejšie dodržiavanie hygienických predpisov počas celého výrobného procesu, ako aj technologické inovácie na našich výrobných miestach, a to všetko pri rešpektovaní gastronomické tradície.
Počiatky talianskeho mäsiarstva siahajú do čias Rímskej ríše. Už vtedy región Emilia Romagna značne rozvinul umenie mäsiarstva vďaka povahe územia. Región mal v dubových lesoch všetky potrebné prvky, soľ potrebnú na solenie, slnečné počasie. Preto miestna populácia rýchlo začala chovať ošípané kŕmené gaštanmi. K tomu sa pridala skutočnosť, že región bol miestom zastavenia sa pre cestujúcich a miestom stretnutí mnohých ľudí, vrátane odborníkov na solenie bravčového mäsa, ako boli napríklad Etruskovia, Galovia a Rimania. V tomto období sa odovzdali prvé recepty na klobásy a šunky.
V nasledujúcich storočiach si toto umenie predkov zachovali mnísi a v stredoveku bolo bravčové mäso rozšírené vďaka príchodu korenia z východu, čím sa zmenil spôsob konzumácie mäsa.
Po roku 1000 sa mäso z bravčového mäsa stalo špecializovaným remeslom a v každom meste boli založené silné združenia majiteľov mäsiarov. V období renesancie sa Modena stala známou svojimi klobásami a salámami a Bologna pre svoju Mortadellu.