Merlot Veneto IGT 750ml
Ceny iba pre registrovaných
Info pre veľkoodberateľov
Kartónové balenie: 6 ks
Suché červené víno.
Elegantné, dobre štruktúrované víno s typickou rubínovo-červenou farbou. Intenzívny, dlhotrvajúci a príjemný bouquet ríbezlí a fialiek. Chuť je jemná a dobre vyvážená, elegantná a harmonická.
Odroda Merlot pravdepodobne pochádza z francúzskeho regiónu Bordeaux, kde vznikla spontánnym krížením odrôd Magdeleine Noire des Charentes a Cabernet Franc. V talianskom regióne Veneto je odroda po prvý krát zmienená v roku 1855 pod názvom Bordò. Hroznu Merlot vyhovujú výhradne svahovité pozemky s maximálnym využitím slnka a tepla. Typický Merlot je rubínovej až tmavo-granátovej farby, odtieň záleží na veľkosti zberu, v chuti je patrný nízky obsah kyselín, plnosť, hebkosť, vláčnosť, dlhé doznievanie.
Víno Merlot sa ľahko a príjemne pije a pre svoju hebkosť a vláčnosť je obľúbené aj u konzumentov, ktorí by sa trieslovitých červených vín nenapili pre zložitosť chuťových vnemov.
Zber tohto čierno-modrého hrozna prebieha v druhej polovici septembra. Ku koncu zrenia v ňom rýchlo pribúda obsah cukru a ubúdajú kyseliny.
Macerácia trvá 12-15 dní pri kontrolovanej teplote nepresahujúcej 25-27°C.
HROZNO: Merlot
VINICE: Veneto
ZBER: druhá polovica septembra
OBSAH ALKOHOLU: 12%
TEPLOTA PODÁVANIA: 18-20°C
Hovorí sa, že dobré víno potrebuje čas, aby odovzdalo svoje kvality, ale určite tiež potrebuje obetavosť a dôsledné úsilie. Botter sa môže spoľahnúť na tradíciu takmer sto rokov, počas ktorých sa tri generácie s veľkou vášňou oddávali tvoreniu vína a dali mu celé svoje srdce.
Spoločnosť bola založená v roku 1928 Carlom Botterom. Od toho času sa môže spoločnosť Botter pochváliť oceneniami svojich vín na medzinárodnej úrovni. Vinice Botter sú vo viacerých oblastiach Talianska (Veneto, Apúlia, Sicília), čím vytvárajú stopovú mapu talianskej vínnej kultúry.
Elegantné, dobre štruktúrované víno s typickou rubínovo-červenou farbou. Intenzívny, dlhotrvajúci a príjemný bouquet ríbezlí a fialiek. Chuť je jemná a dobre vyvážená, elegantná a harmonická.
Odroda Merlot pravdepodobne pochádza z francúzskeho regiónu Bordeaux, kde vznikla spontánnym krížením odrôd Magdeleine Noire des Charentes a Cabernet Franc. V talianskom regióne Veneto je odroda po prvý krát zmienená v roku 1855 pod názvom Bordò. Hroznu Merlot vyhovujú výhradne svahovité pozemky s maximálnym využitím slnka a tepla. Typický Merlot je rubínovej až tmavo-granátovej farby, odtieň záleží na veľkosti zberu, v chuti je patrný nízky obsah kyselín, plnosť, hebkosť, vláčnosť, dlhé doznievanie.
Víno Merlot sa ľahko a príjemne pije a pre svoju hebkosť a vláčnosť je obľúbené aj u konzumentov, ktorí by sa trieslovitých červených vín nenapili pre zložitosť chuťových vnemov.
Zber tohto čierno-modrého hrozna prebieha v druhej polovici septembra. Ku koncu zrenia v ňom rýchlo pribúda obsah cukru a ubúdajú kyseliny.
Macerácia trvá 12-15 dní pri kontrolovanej teplote nepresahujúcej 25-27°C.
HROZNO: Merlot
VINICE: Veneto
ZBER: druhá polovica septembra
OBSAH ALKOHOLU: 12%
TEPLOTA PODÁVANIA: 18-20°C
Casa Vinicola Botter
Hovorí sa, že dobré víno potrebuje čas, aby odovzdalo svoje kvality, ale určite tiež potrebuje obetavosť a dôsledné úsilie. Botter sa môže spoľahnúť na tradíciu takmer sto rokov, počas ktorých sa tri generácie s veľkou vášňou oddávali tvoreniu vína a dali mu celé svoje srdce.
Spoločnosť bola založená v roku 1928 Carlom Botterom. Od toho času sa môže spoločnosť Botter pochváliť oceneniami svojich vín na medzinárodnej úrovni. Vinice Botter sú vo viacerých oblastiach Talianska (Veneto, Apúlia, Sicília), čím vytvárajú stopovú mapu talianskej vínnej kultúry.