Grana Padano 200g
Ceny iba pre registrovaných
Info pre veľkoodberateľov
Kartónové balenie: 15 ks
Tvrdý zrejúci stredne tučný syr, vykroj.
Grana Padano je taliansky tvrdý syr vyrobený z čerstvého kravského mlieka z dvojitého dojenia. Zreje 1 – 4 roky.
Chuť syra je vyvážená, nie príliš slaná, ale ani nie príliš jemná, trochu pikantná, čerstvá, ovocná, sladkastá s náznakom orechov a ananásu. Má hladkú, veľmi tvrdú kôrku. Grana Padano je vhodný do predkrmov, na cestoviny, zeleninové šaláty, na steaky, skvelý je k červenému i bielemu vínu.
Zloženie: kravské mlieko, soľ, syridlo, konzervačná látka: lyzozým - vaječná bielkovina.
Výživové údaje na 100g výrobku: energia 1654 kJ / 398 Kcal, tuky 29g - z toho nasýtené mastné kyseliny 18g, sacharidy 0g - z toho cukry 0g, bielkoviny 33g, soľ 1.5g .
Obsah tuku v sušine: min. 32%
Chuť syra je vyvážená, nie príliš slaná, ale ani nie príliš jemná, trochu pikantná, čerstvá, ovocná, sladkastá s náznakom orechov a ananásu. Má hladkú, veľmi tvrdú kôrku. Grana Padano je vhodný do predkrmov, na cestoviny, zeleninové šaláty, na steaky, skvelý je k červenému i bielemu vínu.
Zloženie: kravské mlieko, soľ, syridlo, konzervačná látka: lyzozým - vaječná bielkovina.
Výživové údaje na 100g výrobku: energia 1654 kJ / 398 Kcal, tuky 29g - z toho nasýtené mastné kyseliny 18g, sacharidy 0g - z toho cukry 0g, bielkoviny 33g, soľ 1.5g .
Obsah tuku v sušine: min. 32%
Pojem „GRANA“ sa pôvodne zrodil na označenie syra, ktorý sa vyznačuje zrnitou štruktúrou pasty vyrábanej v Pádskej nížine od 11. storočia. Autenticita syra je veľmi dôležitá, preto konzorcium prideľuje označenie GRANA PADANO minimálne 9 mesiacov po overení zhody hotového výrobku s prísnymi predpismi a požiadavkami výrobnej špecifikácie, čím umožňuje kvalifikovať syr ako autentické GRANA PADANO. Spoločnosť Zanetti vyrába svoje syry podľa týchto požiadaviek, spĺňa normy konzorcia, preto smie používať označenie GRANA PADANO.
Ochranná známka ustanovená európskou legislatívou, ktorá identifikuje agropotravinársky výrobok, ktorý má v podstate dve vlastnosti: vyrába sa len v špecifickej a presne identifikovanej výrobnej oblasti a výrobná technológia sa môže pochváliť osvedčenou historickou tradíciou.
PRÍBEH GRANA PADANO
zdroj: youtube