Roquefort la Coccinelle 100g
Ceny iba pre registrovaných
Info pre veľkoodberateľov
Kartónové balenie: 12 ks
Polotvrdý zrejúci ovčí syr s modrou plesňou.
Roquefort la Coccinelle ma výraznú ostrú chuť. V reze je mramorovaný, prerastený modrozelenou plesňou. Svoje meno získal podľa francúzskej obci Roquefort.
Je vhodný do zálievok a ako základ tort zvaných Tartelettes au roquefort.
Zloženie: nepasterizované ovčie mlieko, jedlá soľ, syridlo, mliečne kultúry, ušľachtilá modrá pleseň.
T.V.S. 52%
Výživové hodnoty na 100g výrobku: energia 1572kJ / 379kcal, tuky 32g - z toho nasýtené mastné kyseliny 20g, sacharidy 1.8g - z toho cukry 0g, bielkoviny 21g, soľ 3.6g .
Roquefort la Coccinelle
Roquefort la Coccinelle sa musí vyrábať iba z ovčieho mlieka, čo určil zákon z roku 1952. Zreje vo veľmi vlhkom prostredí jaskýň v pohorí Combalou. Ovzdušie v jaskyni prináša výtrusy plesne Penicillium roqueforti. Jej podhubie vyvoláva kvasenie a získava sa pomocou chleba. Po šiestich týždňoch začne syr plesnivieť. Syr sa poprepichuje ihlami, aby sa spóry plesne dostali aj do jeho vnútra. Po vyzrení sa zabalí do hliníkovej fólie v ktorej takto ďalej zreje.
Prvé zmienky o syre pochádzajú z roku 79 n.l. . O syre sa prvý krát zmieňuje Plinius starší vo svojom diele Historia naturalis. Roquefort la Coccinelle bol obľúbený syr Karla VI. Francúzskeho a mnohých iných šľachticov.
Je vhodný do zálievok a ako základ tort zvaných Tartelettes au roquefort.
Zloženie: nepasterizované ovčie mlieko, jedlá soľ, syridlo, mliečne kultúry, ušľachtilá modrá pleseň.
T.V.S. 52%
Výživové hodnoty na 100g výrobku: energia 1572kJ / 379kcal, tuky 32g - z toho nasýtené mastné kyseliny 20g, sacharidy 1.8g - z toho cukry 0g, bielkoviny 21g, soľ 3.6g .
Roquefort la Coccinelle
Roquefort la Coccinelle sa musí vyrábať iba z ovčieho mlieka, čo určil zákon z roku 1952. Zreje vo veľmi vlhkom prostredí jaskýň v pohorí Combalou. Ovzdušie v jaskyni prináša výtrusy plesne Penicillium roqueforti. Jej podhubie vyvoláva kvasenie a získava sa pomocou chleba. Po šiestich týždňoch začne syr plesnivieť. Syr sa poprepichuje ihlami, aby sa spóry plesne dostali aj do jeho vnútra. Po vyzrení sa zabalí do hliníkovej fólie v ktorej takto ďalej zreje.
Prvé zmienky o syre pochádzajú z roku 79 n.l. . O syre sa prvý krát zmieňuje Plinius starší vo svojom diele Historia naturalis. Roquefort la Coccinelle bol obľúbený syr Karla VI. Francúzskeho a mnohých iných šľachticov.