Cícer 400g
Ceny iba pre registrovaných
Info pre veľkoodberateľov
Kartónové balenie: 24 ks
Varený cícer.
Cícer je jednou z najstarších potravín, používa už viac ako sedemtisíc rokov, vyživuje nás množstvom bielkovín a dodáva nám nezabudnuteľnú chuť.
Zloženie: cícer, voda, soľ, antioxidant: kyselina askorbová.
Výživové hodnoty na 100g výrobku: energia 303kJ / 72kcal, tuky 1.3g - z toho nasýtené mastné kyseliny 0.1g, sacharidy 8.6g - z toho cukry 0g, vláknina 4.5g, bielkoviny 4.3g, soľ 0.45g .
Čo je to cícer
Cícer je veľmi ľahko stráviteľnou strukovinou, ktorý zároveň nespôsobuje žalúdočné problémy. Pochádza zo stredovýchodu a preto tam zostal i nateraz jednou z najobľúbenejších potravín. Známy je už viac ako 7000 rokov. Je bohatým zdrojom bielkovín. Obľubujú ho aj vegetariáni, pretože im nahrádza mäsový podiel v strave a pre svoju jemnú orieškovú chuť ho majú radi aj deti. Dá sa pripravovať aj na sladko alebo ako zdravšia slaná smažená či pečená pochúťka namiesto čipsov. Má v sebe veľa vlákniny a tiež obsahuje veľa železa. Varením nestráca takmer nič zo svojich účinných zložiek. Výhodou cíceru je aj nulový obsah lepku, čím je vhodný aj pre celiatikov.
Cícer má vplyv na znižovanie cholesterolu, hladinu cukru v krvi a vďaka veľkému množstvu vlákniny pomôže aj pri žalúdočných ťažkostiach. Pre svoj minimálny obsah tuku je vhodný na konzumáciu pri diéte. Slúži aj ako antioxidant, konzumovať by ste ho mali pri problémoch s nízkou imunitou. Pre vysoký podiel sacharidov sa využíva pri liečení aterosklerózy.
Cícer je skvelý v polievke s pórom podusenom na maslovom základe. Výborný je aj ako varená príloha k mäsitým pokrmom. Jeho chuť zvýrazňuje citrón a dobre sa kombinuje s bazalkou a majoránom.
Zloženie: cícer, voda, soľ, antioxidant: kyselina askorbová.
Výživové hodnoty na 100g výrobku: energia 303kJ / 72kcal, tuky 1.3g - z toho nasýtené mastné kyseliny 0.1g, sacharidy 8.6g - z toho cukry 0g, vláknina 4.5g, bielkoviny 4.3g, soľ 0.45g .
Čo je to cícer
Cícer je veľmi ľahko stráviteľnou strukovinou, ktorý zároveň nespôsobuje žalúdočné problémy. Pochádza zo stredovýchodu a preto tam zostal i nateraz jednou z najobľúbenejších potravín. Známy je už viac ako 7000 rokov. Je bohatým zdrojom bielkovín. Obľubujú ho aj vegetariáni, pretože im nahrádza mäsový podiel v strave a pre svoju jemnú orieškovú chuť ho majú radi aj deti. Dá sa pripravovať aj na sladko alebo ako zdravšia slaná smažená či pečená pochúťka namiesto čipsov. Má v sebe veľa vlákniny a tiež obsahuje veľa železa. Varením nestráca takmer nič zo svojich účinných zložiek. Výhodou cíceru je aj nulový obsah lepku, čím je vhodný aj pre celiatikov.
Cícer má vplyv na znižovanie cholesterolu, hladinu cukru v krvi a vďaka veľkému množstvu vlákniny pomôže aj pri žalúdočných ťažkostiach. Pre svoj minimálny obsah tuku je vhodný na konzumáciu pri diéte. Slúži aj ako antioxidant, konzumovať by ste ho mali pri problémoch s nízkou imunitou. Pre vysoký podiel sacharidov sa využíva pri liečení aterosklerózy.
Cícer je skvelý v polievke s pórom podusenom na maslovom základe. Výborný je aj ako varená príloha k mäsitým pokrmom. Jeho chuť zvýrazňuje citrón a dobre sa kombinuje s bazalkou a majoránom.