Brunello di Montalcino DOCG 750ml
Ceny iba pre registrovaných
Info pre veľkoodberateľov
Kartónové balenie: 6 ks
Červené víno jasnej rubínovej farby s granátovými odleskmi.
Mastrojanni píše históriu svojich vín už od roku 1975, keď sa rímsky právnik Gabriele Mastrojanni rozhodol kúpiť farmy San Pio a Loreto v krajinách provincie Siena v čase, keď v Montalcine bolo veľmi málo výrobcov vína. Vinice stoja na čistej pôde, na ktorej sa predtým nepestovalo nič, čo by negatívne mohlo ovplyvňovať kvalitu hrozna, začo Mastrojanni vďačí aj kvalite svojich vín. Hrozno prechádza prísnym výberom, kedy sa ručne vyberajú iba tie najlepšie strapce, čím sa vylučuje celá séria negatívnych organoleptických tónov. Víno zreje v pivnici v moderných nádržiach s celkovou kapacitou 3588 Hl. Mastrojanni vyznáva modernú výrobu, avšak s ohľadom na staré tradície.
Víno s vyvinutou vôňou zrelého ovocia, korenia a tabaku. Živé na podnebí, príjemne kyslé s hustými tanínmi.
Brunello je vytvorené s hrozna Sangiovese, ktoré dozrieva 36 mesiacov v dubových sudoch Allier s hmotnosťou 16-33-54 hl. a 6 mesiacov starne vo fľaši.
Je vhodné k jahňacine, grilovanému červenému mäsu a zrelým syrom.
Brunello je vytvorené s hrozna Sangiovese, ktoré dozrieva 36 mesiacov v dubových sudoch Allier s hmotnosťou 16-33-54 hl. a 6 mesiacov starne vo fľaši.
Je vhodné k jahňacine, grilovanému červenému mäsu a zrelým syrom.
Odroda: Sangiovese
Oblasť: Montalcino
Enológ: Andrea Machetti, Maurizio Castelli
Teplota podávania: 18-20°C
Alkohol: 14%
Oblasť: Montalcino
Enológ: Andrea Machetti, Maurizio Castelli
Teplota podávania: 18-20°C
Alkohol: 14%
Mastrojanni
Mastrojanni píše históriu svojich vín už od roku 1975, keď sa rímsky právnik Gabriele Mastrojanni rozhodol kúpiť farmy San Pio a Loreto v krajinách provincie Siena v čase, keď v Montalcine bolo veľmi málo výrobcov vína. Vinice stoja na čistej pôde, na ktorej sa predtým nepestovalo nič, čo by negatívne mohlo ovplyvňovať kvalitu hrozna, začo Mastrojanni vďačí aj kvalite svojich vín. Hrozno prechádza prísnym výberom, kedy sa ručne vyberajú iba tie najlepšie strapce, čím sa vylučuje celá séria negatívnych organoleptických tónov. Víno zreje v pivnici v moderných nádržiach s celkovou kapacitou 3588 Hl. Mastrojanni vyznáva modernú výrobu, avšak s ohľadom na staré tradície.