Bresaola Punta d'Anca cca 1,5kg
Ceny iba pre registrovaných
Info pre veľkoodberateľov
Kartónové balenie: 2 ks
Surová solená hovädzia šunka.
Bresaola je celistvý kus hovädzieho mäsa sušeného na vzduchu. Po osolení a pridaní viacerých druhov korenia sa mäso na niekoľko mesiacov zavesí do suchej a vzdušnej miestnosti, kde zreje. Počas doby sušenia sa hmotnosť mäsa stratou vlhkosti zníži až o polovicu. To prispieva k výraznej tmavofialovej farbe a sladkej, takmer zatuchnutej aróme konečného produktu.
Bresaola Punta d'Anca je nízkotučné jedlo, veľmi bohaté na bielkoviny, železo, minerálne soli a vitamíny B2 a PP. Bresaola je ľahko stráviteľná, ide o najchudobnejšie mäso s minimom tukov, preto je vhodné aj pre deti v raste, či pre aktívnych športovcov.
Bresaola Punta d'Anca z Casa Modena sa vyrába výlučne z vybraného čerstvého mäsa z európskeho chovu hovädzieho dobytka, a iba z 18-mesačného teľacieho plemena. Ak je nakrájané na plátky (a odporúča sa veľmi tenké plátky), vyzerajú bledo-červene a pestro, s ružovými a oranžovými odtieňmi.
Konzumuje sa surová ako hlavné jedlo, alebo ako delikatesa ochutená olivovým olejom a citrónom, ako predjedlo s ostatnými studenými mäsami (parmská šunka, Felino...), podáva sa s niektorými stolovými vínami ako z Parmy.
Bresaola je vynikajúcou prísadou do rafinovanej gastronómie. Tajomstvo spočíva v jej jednoduchosti, ktorá umožňuje vynikajúce kombinácie a objavovanie chutných a ľahkých jedál.
Zloženie: hovädzie mäso, jedlá soľ, prírodné arómy, konzervačné látky: E252, E250.
Výživové údaje na 100g výrobku: energia 674kJ / 160kcal, tuky 3.5g - z toho nasýtené mastné kyseliny 1.2g, sacharidy 0g - z toho cukry 0g, bielkoviny 32g, soľ 3.7g.
1 kus - cca 1,5kg
V srdci Talianska sa nachádza región kulinárskej dokonalosti - Emilia Romagna, kde aj bola Casa Modena založená. V oblasti, kde je jedlo vždy pripravené s úsmevom. A práve v tomto regióne sa kulinárske talenty jeho obyvateľov povýšili na umeleckú úroveň, čím sa vytvorilo to, čo sa dnes nazýva „taliansky žalúdok“ - domov blahobytu a dobrého jedla.
Chuť a príjemnosť pri jedálenskom stole je vážna záležitosť. Preto Casa Modena vždy dbá na kvalitu surovín, po najprísnejšie dodržiavanie hygienických predpisov počas celého výrobného procesu, ako aj technologické inovácie na našich výrobných miestach, a to všetko pri rešpektovaní gastronomické tradície.
Počiatky talianskeho mäsiarstva siahajú do čias Rímskej ríše. Už vtedy región Emilia Romagna značne rozvinul umenie mäsiarstva vďaka povahe územia. Región mal v dubových lesoch všetky potrebné prvky, soľ potrebnú na solenie, slnečné počasie. Preto miestna populácia rýchlo začala chovať ošípané kŕmené gaštanmi. K tomu sa pridala skutočnosť, že región bol miestom zastavenia sa pre cestujúcich a miestom stretnutí mnohých ľudí, vrátane odborníkov na solenie bravčového mäsa, ako boli napríklad Etruskovia, Galovia a Rimania. V tomto období sa odovzdali prvé recepty na klobásy a šunky.
V nasledujúcich storočiach si toto umenie predkov zachovali mnísi a v stredoveku bolo bravčové mäso rozšírené vďaka príchodu korenia z východu, čím sa zmenil spôsob konzumácie mäsa.
Po roku 1000 sa mäso z bravčového mäsa stalo špecializovaným remeslom a v každom meste boli založené silné združenia majiteľov mäsiarov. V období renesancie sa Modena stala známou svojimi klobásami a salámami a Bologna pre svoju Mortadellu.
Bresaola Punta d'Anca je nízkotučné jedlo, veľmi bohaté na bielkoviny, železo, minerálne soli a vitamíny B2 a PP. Bresaola je ľahko stráviteľná, ide o najchudobnejšie mäso s minimom tukov, preto je vhodné aj pre deti v raste, či pre aktívnych športovcov.
Bresaola Punta d'Anca z Casa Modena sa vyrába výlučne z vybraného čerstvého mäsa z európskeho chovu hovädzieho dobytka, a iba z 18-mesačného teľacieho plemena. Ak je nakrájané na plátky (a odporúča sa veľmi tenké plátky), vyzerajú bledo-červene a pestro, s ružovými a oranžovými odtieňmi.
Konzumuje sa surová ako hlavné jedlo, alebo ako delikatesa ochutená olivovým olejom a citrónom, ako predjedlo s ostatnými studenými mäsami (parmská šunka, Felino...), podáva sa s niektorými stolovými vínami ako z Parmy.
Bresaola je vynikajúcou prísadou do rafinovanej gastronómie. Tajomstvo spočíva v jej jednoduchosti, ktorá umožňuje vynikajúce kombinácie a objavovanie chutných a ľahkých jedál.
Zloženie: hovädzie mäso, jedlá soľ, prírodné arómy, konzervačné látky: E252, E250.
Výživové údaje na 100g výrobku: energia 674kJ / 160kcal, tuky 3.5g - z toho nasýtené mastné kyseliny 1.2g, sacharidy 0g - z toho cukry 0g, bielkoviny 32g, soľ 3.7g.
1 kus - cca 1,5kg
CASA MODENA
Casa Modena je ako veľký stôl, ktorý kombinuje typické talianske príchute s jednoduchým, ale útulným spôsobom života, La Dolce Vita. Všetky kulinárske zážitky sú ospravedlnením pre cestovanie a objavovanie, preto Casa Modena sprostredkuje cez svoje špeciality chute a vône Talianska.V srdci Talianska sa nachádza región kulinárskej dokonalosti - Emilia Romagna, kde aj bola Casa Modena založená. V oblasti, kde je jedlo vždy pripravené s úsmevom. A práve v tomto regióne sa kulinárske talenty jeho obyvateľov povýšili na umeleckú úroveň, čím sa vytvorilo to, čo sa dnes nazýva „taliansky žalúdok“ - domov blahobytu a dobrého jedla.
Chuť a príjemnosť pri jedálenskom stole je vážna záležitosť. Preto Casa Modena vždy dbá na kvalitu surovín, po najprísnejšie dodržiavanie hygienických predpisov počas celého výrobného procesu, ako aj technologické inovácie na našich výrobných miestach, a to všetko pri rešpektovaní gastronomické tradície.
Počiatky talianskeho mäsiarstva siahajú do čias Rímskej ríše. Už vtedy región Emilia Romagna značne rozvinul umenie mäsiarstva vďaka povahe územia. Región mal v dubových lesoch všetky potrebné prvky, soľ potrebnú na solenie, slnečné počasie. Preto miestna populácia rýchlo začala chovať ošípané kŕmené gaštanmi. K tomu sa pridala skutočnosť, že región bol miestom zastavenia sa pre cestujúcich a miestom stretnutí mnohých ľudí, vrátane odborníkov na solenie bravčového mäsa, ako boli napríklad Etruskovia, Galovia a Rimania. V tomto období sa odovzdali prvé recepty na klobásy a šunky.
V nasledujúcich storočiach si toto umenie predkov zachovali mnísi a v stredoveku bolo bravčové mäso rozšírené vďaka príchodu korenia z východu, čím sa zmenil spôsob konzumácie mäsa.
Po roku 1000 sa mäso z bravčového mäsa stalo špecializovaným remeslom a v každom meste boli založené silné združenia majiteľov mäsiarov. V období renesancie sa Modena stala známou svojimi klobásami a salámami a Bologna pre svoju Mortadellu.